Marketing tools

Online formulier maken: 10 goede formulierbouwers

Welke tool kies je om online formulieren te maken? Ontdek het in deze blog, waarin we 10 goede formulierbouwers oplijsten en bespreken. Lees meer


Hier is een overzicht van 10 formulierbouwers die heel goed geschikt zijn voor online formulier maken:

  1. JotForm: JotForm is een populaire formulierbouwer die een breed scala aan sjablonen en aanpassingsmogelijkheden biedt. Het is gemakkelijk te gebruiken en heeft een gebruiksvriendelijke interface.

  2. Typeform: Typeform is een gebruiksvriendelijke online formulierbouwer die gespecialiseerd is in het maken van gespreksformulieren. Het is geweldig voor het maken van boeiende en interactieve enquêtes, quizzen en formulieren.

  3. Google Forms: Google Forms is een gratis online formulierbouwer die perfect is voor eenvoudige enquêtes en opiniepeilingen. Het is geïntegreerd met Google Spreadsheets en kan worden gebruikt om gegevens en inzichten te verzamelen.

  4. Wufoo: Wufoo is een gebruiksvriendelijke formulierbouwer waarmee je mooie en boeiende formulieren kunt maken. Het biedt ook een scala aan aanpassingsmogelijkheden en integraties met andere marketingtools.

  5. Formstack Forms: Formstack Forms is een veelzijdige formulierbouwer waarmee je aangepaste formulieren kunt maken voor het genereren van leads, enquêtes en meer. Het biedt ook een reeks integraties met populaire marketingtools.

  6. HubSpot Forms: HubSpot Forms is een formulierbouwer die is geïntegreerd met het HubSpot-platform voor marketingautomatisering. Het is geweldig voor het maken van formulieren voor het genereren van leads en het verzamelen van gegevens over je prospects.

  7. Gravity Forms: Gravity Forms is een krachtige formulierbouwer die een reeks geavanceerde functies biedt, waaronder voorwaardelijke logica, bestandsuploads en integraties met populaire e-mailmarketingtools.

  8. 123FormBuilder: 123FormBuilder is een gebruiksvriendelijke formulierbouwer waarmee je aangepaste formulieren kunt maken voor het genereren van leads, enquêtes en meer. Het biedt ook een reeks integraties met populaire marketingtools.

  9. Formidable Forms: Formidable Forms is een formulierbouwer die een reeks geavanceerde functies biedt, waaronder berekeningen, bestandsuploads en integraties met populaire marketingtools.

  10. Cognito Forms: Cognito Forms is een gebruiksvriendelijke formulierbouwer waarmee je aangepaste formulieren kunt maken voor het genereren van leads, enquêtes en meer. Het biedt ook een reeks integraties met populaire marketingtools.

 

Over het algemeen heeft elk van deze formulierbouwers unieke functies en mogelijkheden die u kunnen helpen bij het maken van effectieve en boeiende formulieren voor je marketing- of verkoopdoeleinden.

 

JotForm

JotForm is een populaire online formulierbouwer die een reeks unieke functies en mogelijkheden biedt die het tot een krachtig hulpmiddel maken voor het maken van effectieve en boeiende formulieren.

 

 

Hoe werkt JotForm?

  • Gebruiksvriendelijke interface: JotForm heeft een gebruiksvriendelijke interface die het gemakkelijk maakt om formulieren te maken en aan te passen. Dankzij de interface voor slepen en neerzetten kan je eenvoudig velden en elementen aan je formulieren toevoegen.

  • Breed scala aan sjablonen: JotForm biedt een breed scala aan vooraf ontworpen sjablonen die je als uitgangspunt voor je formulieren kan gebruiken. Deze sjablonen dekken een verscheidenheid aan gebruiksscenario's, van eenvoudige contactformulieren tot complexe registratieformulieren voor evenementen.

  • Geavanceerde aanpassingsopties: JotForm biedt geavanceerde aanpassingsopties waarmee je het ontwerp en de functionaliteit van je formulieren volledig kan aanpassen. Je kan je eigen huisstijl toevoegen, de lay-out aanpassen en CSS gebruiken om je formulieren verder vorm te geven.

  • Voorwaardelijke logica: JotForm biedt voorwaardelijke logica, waarmee je velden kan tonen of verbergen op basis van gebruikersinvoer. Dit kan handig zijn voor het maken van dynamische en boeiende formulieren die reageren op gebruikersinvoer.

  • Betalingsverwerking: JotForm biedt betalingsverwerkingsintegraties met een reeks betalingsgateways, waaronder PayPal, Stripe en Square. Dit maakt het gemakkelijk om betalingen voor producten of diensten rechtstreeks via uw formulieren te innen.

  • Integraties: JotForm biedt integraties met een reeks populaire marketing- en verkooptools, waaronder Salesforce, Mailchimp en HubSpot. Hierdoor koppel je je formulieren eenvoudig met je andere marketing- en salestools.

  • Mobiel-responsief: JotForm-formulieren zijn mobiel-responsief, wat betekent dat ze zich automatisch aanpassen aan de schermgrootte van het apparaat waarop ze worden bekeken. Dit zorgt voor een consistente gebruikerservaring op verschillende apparaten.

 

Is Jotform gratis?

Je kan gratis starten met JotForm. Al ben je dan wel beperkt tot maximaal 5 formulieren en het capteren van maximaal 100 inzendingen per maand.

Naast de gratis licentie met beperkte functionaliteit, heb je ook nog een Brons ($ 34 per maand) Zilver ($ 39 per maand) en Goud-licentie ($ 99 per maand), jaarlijks gefactureerd.

Je kan ook maandelijkse facturatie kiezen, maar houd dan wel rekening met iets hogere prijzen.

Meer weten? Bekijk hier de Jotform prijzen.

 

JotForm conclusie

De gebruiksvriendelijke interface, het brede scala aan sjablonen, geavanceerde aanpassingsopties, voorwaardelijke logica, betalingsverwerking, integraties en mobiele responsiviteit maken van JotForm een krachtig hulpmiddel voor het creëren van effectieve en boeiende formulieren voor verschillende gebruikssituaties.

 

Typeform

Typeform is een online formulierbouwer die gespecialiseerd is in het maken van gespreksformulieren.

 

 

Hoe werkt Typeform?

  • Conversatieformulieren: de conversatieformulierstijl van Typeform gebruikt een vraag-en-antwoordformaat om gebruikers te betrekken en hen aan te moedigen het formulier in te vullen. Deze aanpak kan het voltooiingspercentage verhogen en een meer boeiende gebruikerservaring bieden.

  • Gebruiksvriendelijke interface: Typeform heeft een gebruiksvriendelijke interface die het gemakkelijk maakt om formulieren te maken en aan te passen. Dankzij de interface voor slepen en neerzetten kan je eenvoudig velden en elementen aan je formulieren toevoegen.

  • Geavanceerde aanpassingsopties: Typeform biedt geavanceerde aanpassingsopties waarmee je het ontwerp en de functionaliteit van je formulieren volledig kan aanpassen. Je kan je eigen huisstijl toevoegen, de lay-out aanpassen en CSS gebruiken om je formulieren verder vorm te geven.

  • Voorwaardelijke logica: Typeform biedt voorwaardelijke logica, waarmee je vragen kan tonen of verbergen op basis van gebruikersinvoer. Dit kan handig zijn voor het maken van dynamische en boeiende formulieren die reageren op gebruikersinvoer.

  • Integraties: Typeform biedt integraties met een reeks populaire marketing- en verkooptools, waaronder HubSpot, Salesforce en Mailchimp. Hierdoor koppel je je formulieren eenvoudig met je andere marketing- en salestools.

  • Insluitbaar: Typeform-formulieren kunnen rechtstreeks in je website worden ingesloten of via een link worden gedeeld. Dit kan het gemakkelijker maken om je formulier te promoten en meer inzendingen aan te moedigen.

  • Interactieve elementen: Met Typeform kan je interactieve elementen, zoals afbeeldingen, video's en GIF's, aan je formulieren toevoegen. Dit kan je formulieren aantrekkelijker maken en de gebruikersinteractie vergroten.

 

Wat kost Typeform?

je kan gratis starten met JotForm. Al ben je dan wel beperkt tot maximaal 10 vragen per formulier en het capteren van maximaal 10 antwoorden per maand.

Naast de gratis licentie met beperkte functionaliteit, heb je ook nog een Basic (€ 21 per maand), Plus (€ 46 per maand) en Business-licentie (€ 75 per maand), jaarlijks gefactureerd.

Je kan ook maandelijkse facturatie kiezen, maar houd dan wel rekening met iets hogere prijzen.

Meer weten? Bekijk hier de Typeform prijzen.

 

Typeform conclusie

Over het algemeen maken Typeform's conversatieformulierstijl, gebruiksvriendelijke interface, geavanceerde aanpassingsopties, voorwaardelijke logica, integraties, insluitbare formulieren en interactieve elementen het tot een krachtig hulpmiddel voor het creëren van boeiende en effectieve formulieren voor verschillende gebruikssituaties.

 

Google Forms

Google Forms is een online formulierbouwer die deel uitmaakt van de Google Workspace-suite met applicaties.

Hier zijn enkele van de belangrijkste functies en mogelijkheden:

  • Gebruiksvriendelijke interface: Google Forms heeft een gebruiksvriendelijke interface waarmee je eenvoudig formulieren kunt maken en aanpassen. Dankzij de interface voor slepen en neerzetten kunt u eenvoudig velden en elementen aan uw formulieren toevoegen.

  • Integratie met Google Spreadsheets: Google Forms integreert naadloos met Google Spreadsheets, waarmee u automatisch formulierreacties kunt verzamelen en opslaan in een spreadsheet. Dit kan het gemakkelijk maken om formuliergegevens te analyseren en te beheren.

  • Samenwerkingsfuncties: met Google Forms kan je met anderen samenwerken aan het maken en analyseren van formulieren. Je kan formulieren met anderen delen, hen toestaan ​​het formulier te bewerken en real-time responsgegevens bekijken.

  • Meerdere vraagtypen: Google Forms biedt een reeks vraagtypen, waaronder meerkeuzevragen, selectievakjes, vervolgkeuzelijsten en korte antwoorden. Hiermee kan je verschillende soorten formulieren maken.

  • Aanpasbare thema's: met Google Forms kan je het thema van je formulieren aanpassen, inclusief de achtergrondkleur, het lettertype en de koptekstafbeelding.

  • Logische vertakking: Met Google Forms kan je voorwaardelijke vertakkingen maken, waarmee je vragen kan weergeven of verbergen op basis van gebruikersinvoer. Dit kan handig zijn voor het maken van dynamische en boeiende formulieren die reageren op gebruikersinvoer.

  • Mobielvriendelijk: Google Forms is mobielvriendelijk, wat betekent dat formulieren op elk apparaat kunnen worden ingevuld, inclusief smartphones en tablets.

 

Conclusie Google Forms

Over het algemeen maken de gebruiksvriendelijke interface van Google Forms, integratie met Google Spreadsheets, samenwerkingsfuncties, meerdere vraagtypen, aanpasbare thema's, logische vertakking en mobielvriendelijkheid het tot een krachtig hulpmiddel voor het maken van formulieren voor verschillende gebruikssituaties.

 

WuFoo

Wufoo is een online formulierbouwer die een reeks unieke functies en mogelijkheden biedt die het tot een krachtige tool maken voor het maken van effectieve en boeiende formulieren.

 

 

Wat is WuFoo?

  • Gebruiksvriendelijke interface: Wufoo heeft een gebruiksvriendelijke interface die het gemakkelijk maakt om formulieren te maken en aan te passen. Dankzij de interface voor slepen en neerzetten kan je eenvoudig velden en elementen aan je formulieren toevoegen.

  • Geavanceerde aanpassingsopties: Wufoo biedt geavanceerde aanpassingsopties waarmee je het ontwerp en de functionaliteit van je formulieren volledig kan aanpassen. Je kan je eigen huisstijl toevoegen, de lay-out aanpassen en CSS gebruiken om je formulieren verder vorm te geven.

  • Voorwaardelijke logica: Wufoo biedt voorwaardelijke logica, waarmee je velden kan tonen of verbergen op basis van gebruikersinvoer. Dit kan handig zijn voor het maken van dynamische en boeiende formulieren die reageren op gebruikersinvoer.

  • Betalingsverwerking: Wufoo biedt integraties voor betalingsverwerking met een reeks betalingsgateways, waaronder PayPal, Stripe en Authorize.net. Dit maakt het gemakkelijk om betalingen voor producten of diensten rechtstreeks via je formulieren te innen.

  • Integraties: Wufoo biedt integraties met een reeks populaire marketing- en verkooptools, waaronder Salesforce, Mailchimp en Zapier. Hierdoor koppel je je formulieren eenvoudig met je andere marketing- en salestools.

  • Aangepaste meldingen: met Wufoo kan je aangepaste meldingen instellen voor het indienen van formulieren. Dit kan handig zijn om ervoor te zorgen dat je tijdig meldingen ontvangt van nieuwe formulierinzendingen.

  • Rapporten en analyses: Wufoo biedt een reeks rapporten en analysetools waarmee je formuliergegevens kan analyseren en inzicht kan krijgen in gebruikersgedrag.

 

WuFoo kostprijs

je kan gratis starten met WuFoo. Al ben je dan wel beperkt tot maximaal 5 formulieren en het capteren van maximaal 100 antwoorden per maand.

Naast de gratis licentie met beperkte functionaliteit, heb je ook nog een Starter ($ 14,08 per maand), Professional ($ 29,08 per maand), Advanced ($ 74,08) en Ultimate-licentie ($ 183,25 per maand), jaarlijks gefactureerd.

Je kan ook maandelijkse facturatie kiezen, maar houd dan wel rekening met iets hogere prijzen.

Meer weten? Bekijk hier de WuFoo prijzen.

 

WuFoo conclusie

Over het algemeen maken Wufoo's gebruiksvriendelijke interface, geavanceerde aanpassingsopties, voorwaardelijke logica, betalingsverwerking, integraties, aangepaste meldingen en rapportage- en analysetools het tot een krachtig hulpmiddel voor het creëren van effectieve en boeiende formulieren voor verschillende gebruikssituaties.

 

Formstack Forms

Formstack Forms is een online formulierbouwer die een reeks unieke functies en mogelijkheden biedt die het tot een krachtige tool maken voor het maken van effectieve en boeiende formulieren.

 

 

Wat is Formstack Forms?

  • Gebruiksvriendelijke interface: Formstack Forms heeft een gebruiksvriendelijke interface die het gemakkelijk maakt om formulieren te maken en aan te passen. Dankzij de interface voor slepen en neerzetten kan je eenvoudig velden en elementen aan je formulieren toevoegen.

  • Voorwaardelijke logica: Formstack Forms biedt voorwaardelijke logica, waarmee je velden kunt tonen of verbergen op basis van gebruikersinvoer. Dit kan handig zijn voor het maken van dynamische en boeiende formulieren die reageren op gebruikersinvoer.

  • Betalingsverwerking: Formstack Forms biedt integraties voor betalingsverwerking met een reeks betalingsgateways, waaronder PayPal, Stripe en Authorize.net. Dit maakt het gemakkelijk om betalingen voor producten of diensten rechtstreeks via je formulieren te innen.

  • Integraties: Formstack Forms biedt integraties met een reeks populaire marketing- en verkooptools, waaronder Salesforce, Mailchimp en Zapier. Hierdoor koppel je je formulieren eenvoudig met je andere marketing- en salestools.

  • Aangepaste branding: met Formstack Forms kan je het ontwerp van je formulieren volledig aanpassen, inclusief het toevoegen van je eigen branding- en stylingelementen.

  • Geavanceerde beveiligingsfuncties: Formstack Forms biedt geavanceerde beveiligingsfuncties, waaronder SSL-codering, HIPAA-naleving en wachtwoordbeveiliging voor formulieren. Dit kan ervoor zorgen dat je formuliergegevens veilig en beschermd zijn.

  • Workflow-automatisering: Formstack Forms biedt workflow-automatiseringsfuncties, waaronder formulierroutering en goedkeuringsworkflows, die je kan helpen je bedrijfsprocessen te stroomlijnen. 

 

Formstack Forms kostprijs?

Formstack Forms is niet gratis. En is deel van een groter software-pakket dat ook nog, naast dataverzameling via formulieren, een documenten-luik en e-sign-luik heeft.

Voor enkel de Formstack Forms-functionaliteit, betaal je $ 50 per maand (Forms Starter-licentie), jaarlijks gefactureerd. Ben je ook in de markt voor de combinatie? Dan kies je de Platform Teams-licentie aan $ 225 per maand.

Meer weten? Bekijk hier de Formstack Forms prijzen.

 

Formstack Forms conclusie

Over het algemeen maken Formstack Forms' gebruiksvriendelijke interface, voorwaardelijke logica, betalingsverwerking, integraties, aangepaste branding, geavanceerde beveiligingsfuncties en workflowautomatiseringsmogelijkheden het tot een krachtig hulpmiddel voor het creëren van effectieve en boeiende formulieren voor verschillende gebruikssituaties.

 

HubSpot Forms

HubSpot Forms is een online formulierbouwer die deel uitmaakt van het HubSpot CRM- en marketingautomatiseringsplatform.

 

Wat is HubSpot Forms?

  • Gebruiksvriendelijke interface: HubSpot Forms heeft een gebruiksvriendelijke interface die het gemakkelijk maakt om formulieren aan te maken en aan te passen. Dankzij de interface voor slepen en neerzetten kan je eenvoudig velden en elementen aan je formulieren toevoegen.

  • Slimme velden: HubSpot Forms biedt slimme velden die formuliervelden automatisch vullen met bekende contactgegevens. Dit kan helpen het verlaten van formulieren te verminderen en de conversieratio's te verbeteren.

  • Progressieve profilering: HubSpot Forms biedt progressieve profilering, waarmee je in de loop van de tijd aanvullende informatie over een contactpersoon kan verzamelen door geleidelijk om meer informatie te vragen. Dit kan helpen het verlaten van formulieren te verminderen en de kwaliteit van de verzamelde gegevens te verbeteren.

  • Integraties: HubSpot Forms biedt integraties met een reeks populaire marketing- en verkooptools, waaronder Salesforce, Mailchimp en Zapier. Hierdoor koppel je je formulieren eenvoudig met je andere marketing- en salestools.

  • Aangepaste branding: met HubSpot Forms kan je het ontwerp van je formulieren volledig aanpassen, inclusief het toevoegen van je eigen branding en stylingelementen.

  • Geavanceerde analyse: HubSpot Forms biedt geavanceerde analysetools waarmee je formulierinzendingen kan volgen en formulierprestaties kan meten. Dit kan je helpen verbeterpunten te identificeren en je formulieren te optimaliseren voor betere resultaten.

  • Formulierinzendingen als CRM-contacten: HubSpot Forms maakt automatisch nieuwe contacten aan in je CRM-systeem wanneer een formulier wordt ingediend. Dit kan helpen bij het stroomlijnen van je leadgeneratie- en beheerprocessen.

 

HubSpot Forms kostprijs

HubSpot's formulieren tool is onderdeel van Marketing Hub, en je kunt er gratis mee aan de slag.

Als je op zoek bent naar meer geavanceerde functies binnen hubSpot Forms, dan biedt HubSpot ook Starter- (€ 18 per maand), Professional- (€ 792 per maand) en Enterprise-edities (€ 3300 per maand) van Marketing Hub, jaarlijks gefactureerd.

Je kan ook maandelijkse facturatie kiezen, maar houd dan wel rekening met iets hogere prijzen.

Meer weten? Bekijk hier de HubSpot Marketing Hub prijzen.

 

HubSpot Forms conclusie

Over het algemeen maken HubSpot Forms' gebruiksvriendelijke interface, slimme velden, progressieve profilering, integraties, aangepaste branding, geavanceerde analyses en formulierinzendingen als CRM-contacten het tot een krachtige tool voor het creëren van effectieve en boeiende formulieren voor een verscheidenheid aan marketing- en verkoopgebruikscases .

 

Gravity Forms

Gravity Forms is een online formulierbouwer voor WordPress-websites die een reeks unieke functies en mogelijkheden biedt die het tot een krachtig hulpmiddel maken voor het maken van effectieve en geavanceerde formulieren. Deze formulierbouwer 

Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken:

  • Voorwaardelijke logica: Gravity Forms biedt voorwaardelijke logica, waarmee je velden kan tonen of verbergen op basis van gebruikersinvoer. Dit kan handig zijn voor het maken van dynamische en boeiende formulieren die reageren op gebruikersinvoer.

  • Formulieren met meerdere pagina's: Met Gravity Forms kan je formulieren met meerdere pagina's maken, wat kan helpen de gebruikerservaring te verbeteren en het verlaten van formulieren te verminderen.

  • Bestandsuploads: Gravity Forms biedt velden voor het uploaden van bestanden, waarmee gebruikers bestanden rechtstreeks via het formulier kunnen uploaden. Dit kan handig zijn voor het verzamelen van cv's, afbeeldingen of andere soorten bestanden.

  • Integraties: Gravity Forms biedt integraties met een reeks populaire marketing- en verkooptools, waaronder Mailchimp, PayPal en Zapier. Hierdoor koppel je je formulieren eenvoudig met je andere marketing- en salestools.

  • Aangepaste branding: Met Gravity Forms kan je het ontwerp van je formulieren volledig aanpassen, inclusief het toevoegen van je eigen branding en stylingelementen.

  • Geavanceerde meldingen: Gravity Forms biedt geavanceerde meldingsopties, waaronder voorwaardelijke meldingen, waarmee je gerichte e-mails of meldingen kan verzenden op basis van gebruikersinvoer.

  • Ontwikkelaarsvriendelijk: Gravity Forms is ontwikkelaarsvriendelijk en biedt een scala aan aanpassingsmogelijkheden via codefragmenten en add-ons. Hiermee kan je de functionaliteit van je formulieren verder aanpassen en uitbreiden.

 

Over het algemeen maken de voorwaardelijke logica van Gravity Forms, formulieren met meerdere pagina's, bestandsuploads, integraties, aangepaste branding, geavanceerde meldingen en ontwikkelaarsvriendelijke mogelijkheden het tot een krachtig hulpmiddel voor het maken van effectieve en geavanceerde formulieren voor verschillende gebruiksscenario's op je WordPress-website.

 

123FormBuilder

123FormBuilder is een online formulierbouwer die een reeks unieke functies en mogelijkheden biedt die het tot een krachtig hulpmiddel maken voor het maken van effectieve en aanpasbare formulieren.

Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken:

  • Drag-and-drop-interface: 123FormBuilder biedt een gebruiksvriendelijke drag-and-drop-interface die het gemakkelijk maakt om formulieren te maken en aan te passen zonder enige codeerkennis.

  • Sjablonen: 123FormBuilder biedt een bibliotheek met vooraf ontworpen sjablonen die kunnen worden gebruikt als startpunt voor je formulieren, wat tijd en moeite bespaart.

  • Voorwaardelijke logica: 123FormBuilder biedt voorwaardelijke logica, waarmee je velden kan tonen of verbergen op basis van gebruikersinvoer. Dit kan handig zijn voor het maken van dynamische en boeiende formulieren die reageren op gebruikersinvoer.

  • Formulieren met meerdere pagina's: met 123FormBuilder kan je formulieren met meerdere pagina's maken, wat kan helpen de gebruikerservaring te verbeteren en het verlaten van formulieren te verminderen.

  • Betalingsintegratie: 123FormBuilder biedt betalingsintegratie met populaire betalingsgateways zoals PayPal, Stripe en Authorize.net. Dit kan handig zijn voor het maken van bestelformulieren, donatieformulieren of registratieformulieren waarvoor betaling vereist is.

  • Integraties: 123FormBuilder biedt integraties met een reeks populaire marketing- en verkooptools, waaronder Mailchimp, Salesforce en Zapier. Hierdoor koppel je je formulieren eenvoudig met je andere marketing- en salestools.

  • Aangepaste branding: met 123FormBuilder kan je het ontwerp van je formulieren volledig aanpassen, inclusief het toevoegen van je eigen branding- en stylingelementen.

  • Geavanceerde rapportage: 123FormBuilder biedt geavanceerde rapportagetools waarmee je gegevens voor het indienen van formulieren kan analyseren en exporteren, en geautomatiseerde meldingen en waarschuwingen kan instellen.

 

Over het algemeen maken de slepen-en-neerzetten-interface, sjablonen, voorwaardelijke logica, formulieren met meerdere pagina's, betalingsintegratie, integraties, aangepaste branding en geavanceerde rapportagemogelijkheden van 123FormBuilder het een krachtig hulpmiddel voor het maken van effectieve en aanpasbare formulieren voor een verscheidenheid aan marketing- en verkoop gevallen gebruiken.

 

Formidable Forms

Formidable Forms is een online formulierbouwer voor WordPress-websites die een reeks unieke functies en mogelijkheden biedt die het tot een krachtig hulpmiddel maken voor het maken van geavanceerde en aanpasbare formulieren.

Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken:

  • Drag-and-drop-interface: Formidable Forms biedt een gebruiksvriendelijke drag-and-drop-interface die het gemakkelijk maakt om formulieren te maken en aan te passen zonder enige codeerkennis.

  • Sjablonen: Formidable Forms biedt een bibliotheek met vooraf ontworpen sjablonen die kunnen worden gebruikt als startpunt voor je formulieren, waardoor je tijd en moeite bespaart.

  • Voorwaardelijke logica: Formidable Forms biedt geavanceerde voorwaardelijke logica, waarmee je velden kan weergeven of verbergen, formulieren met meerdere pagina's kunt maken en complexe berekeningen kan uitvoeren op basis van gebruikersinvoer

  • Betalingsintegratie: Formidable Forms biedt betalingsintegratie met populaire betalingsgateways zoals PayPal, Stripe en Authorize.net. Dit kan handig zijn voor het maken van bestelformulieren, donatieformulieren of registratieformulieren waarvoor betaling vereist is.

  • Integraties: Formidable Forms biedt integraties met een reeks populaire marketing- en verkooptools, waaronder Mailchimp, Salesforce en Zapier. Hierdoor koppel je je formulieren eenvoudig met je andere marketing- en salestools.

  • Aangepaste branding: met Formidable Forms kan je het ontwerp van je formulieren volledig aanpassen, inclusief het toevoegen van je eigen branding en stylingelementen.

  • Geavanceerde rapportage: Formidable Forms biedt geavanceerde rapportagetools waarmee je formulierindieningsgegevens kan analyseren en exporteren, en geautomatiseerde meldingen en waarschuwingen kan instellen.

  • Berekeningen: Formidable Forms biedt geavanceerde rekenvelden, waarmee je complexe berekeningen kan uitvoeren op basis van gebruikersinvoer. Dit kan handig zijn voor het maken van prijscalculators, bestelformulieren of andere formulieren die wiskundige berekeningen vereisen. 

  • Enquêtes en opiniepeilingen: Formidable Forms biedt enquête- en opiniepeilingsvelden, waarmee je boeiende en interactieve enquêtes en opiniepeilingen kan maken die op je website kunnen worden ingesloten.

 

Over het algemeen maken de drag-and-drop-interface, sjablonen, voorwaardelijke logica, betalingsintegratie, integraties, aangepaste branding, geavanceerde rapportage, berekeningen en enquête-/poll-mogelijkheden van Formidable Forms het tot een krachtig hulpmiddel voor het maken van geavanceerde en aanpasbare formulieren voor een verscheidenheid aan gebruiksscenario's voor marketing en verkoop op je WordPress-website.

 

Cognito Forms

Cognito Forms is een online formulierbouwer die een reeks unieke functies en mogelijkheden biedt die het tot een krachtige tool maken voor het maken van aanpasbare en veilige formulieren.

Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken:

  • Voorwaardelijke logica: Cognito Forms biedt voorwaardelijke logica, waarmee je velden kan tonen of verbergen op basis van gebruikersinvoer. Dit kan handig zijn voor het maken van dynamische en boeiende formulieren die reageren op gebruikersinvoer.

  • Betalingsintegratie: Cognito Forms biedt betalingsintegratie met populaire betalingsgateways zoals PayPal, Stripe en Square. Dit kan handig zijn voor het maken van bestelformulieren, donatieformulieren of registratieformulieren waarvoor betaling vereist is.

  • Integraties: Cognito Forms biedt integraties met een reeks populaire marketing- en verkooptools, waaronder Salesforce, Mailchimp en Zapier. Hierdoor koppel je je formulieren eenvoudig met je andere marketing- en salestools.

  • Bestanden uploaden: Met Cognito Forms kunnen gebruikers bestanden rechtstreeks via hun formulieren uploaden, waardoor het een handig hulpmiddel is voor het verzamelen van cv's, afbeeldingen of andere bestandstypen.

  • Aangepaste branding: met Cognito Forms kan je het ontwerp van je formulieren volledig aanpassen, inclusief het toevoegen van je eigen branding- en stylingelementen.

  • Formulierberekeningen: Cognito Forms biedt geavanceerde formulierberekeningen, waarmee je complexe berekeningen kan uitvoeren op basis van gebruikersinvoer. Dit kan handig zijn voor het maken van prijscalculators, bestelformulieren of andere formulieren die wiskundige berekeningen vereisen.

  • Gegevensversleuteling: Cognito Forms versleutelt alle gegevens die in de formulieren worden ingevoerd, zodat de informatie veilig en beschermd is.

  • Workflow-automatisering: Cognito Forms biedt tools voor workflow-automatisering waarmee je taken en meldingen kan automatiseren op basis van gebruikersinvoer. Dit kan handig zijn voor het maken van goedkeuringsworkflows of het verzenden van geautomatiseerde vervolg-e-mails.

  • Formulieren met meerdere pagina's: Met Cognito Forms kan je formulieren met meerdere pagina's maken, wat kan helpen de gebruikerservaring te verbeteren en formulierverlating te verminderen.

 

Over het algemeen maken de voorwaardelijke logica, betalingsintegratie, integraties, bestandsuploads, aangepaste branding, formulierberekeningen, gegevensversleuteling, workflowautomatisering en formuliermogelijkheden van Cognito Forms het tot een krachtig hulpmiddel voor het maken van aanpasbare en veilige formulieren voor een verscheidenheid aan marketingactiviteiten. en verkoop use cases.

 

Niet gevonden wat je zocht?

Niet gevonden wat je zocht? Dat kan. Er zijn uiteraard meer dan 10 goede formulierbouwers. Enkele niet vermeldde, maar minstens even goede tools om formulieren te maken zijn: Forms.app, GoFormz, Zoho Forms, Formaloo, WPForms, Microsoft Forms,  ...

Graag help ik je bij het maken van de juiste keuze. Ook kan je begeleiden bij het opzetten van formulieren en marketingacties in de door jou gekozen marketing tool.

Contacteer me vrijblijvend via een mailtje of plan een online afspraak in.

 

Groetjes 👋 Jelle Van Landuyt 

Similar posts

Vragen? Ik help je graag verder 😉

Plan een online afspraak in of stuur me een e-mail op jelle@jellevanlanduyt.be